A beruházás 334 millió forint, ehhez a saját erőn kívül pályázati pénz is járult.
A Hajdú-Bét Rt. felszámolása érzékenyen érintette Kisvárda és térsége munkaerőpiacát. A probléma megoldódott azzal, hogy a Master Good cégcsoport megvette a kisvárdai üzemet. – Az első cégünk tíz évvel ezelôtt alakult, s akkor mindössze öt főt foglalkoztattunk – fogalmazott Bárány László ügyvezető.
Tálcán kínált üzem
A fokozódó verseny és a folyamatos piaci kihívások azonban szükségessé tették a két agrár-, illetve a két élelmiszeripari cég tevékenységi körének kibővítését, azaz a baromfi-integráció megteremtését. Így épült be a baromfifeldolgozás és a kereskedelem a cégcsoport tevékenységébe. A csoportnak a Hajdú-Bét Rt. felszámolása „tálcán kínálta” a kisvárdai vágóüzemet és a hozzá tartozó broylertelepeket.
A vásárlással több mint 210 dolgozó jogfolytonos átvételét és megtartását is vállaltuk - folytatta lapunk tájékoztatását az ügyvezető, aki sietett leszögezni:
Az elmúlt egy év alatt a termelés felfutásával a dolgozói létszám több mint duplájára nőtt. Az átvétel után az elmúlt év szeptemberében nagyszabású felújítási munkákba fogtunk, melynek keretében felújítottuk a szociális üzemrészt. Továbbá bővítettük, illetve felújítottuk a daraboló-csomagoló üzemet. Ezek a fejlesztések az elmúlt hónap közepére fejeződtek be, s a beruházás teljes összege 267 millió forint volt.
Friss termékek
A fejlesztés eredményeként sikerült a vágóüzem és a daraboló üzemrészek harmonizálását is megoldani. Beruházásunk összértéke 334 millió forint, amelyhez a saját erőn és a banki hitelforráson kívül pályáztunk az AVOP-ból elnyerhetô összegre is. Terveink szerint ebben az évben még 80-90 fô foglalkoztatására lesz lehetőségünk. Ők a magas minőségű és hosszan eltartható friss termékeket fognak gyártani és csomagolni speciális gépeken. Cégcsoportunk jelenlegi foglalkoztatotti létszáma már több mint ezer fő. A kisvárdai új üzemrész avatása ma délelőtt lesz.
Kelet-Magyarország / 2005. május 5.