Cégtörténet - Termékpálya

Takarmányalapanyag termelés

Az üzletág feladata a takarmánygyártáshoz szükséges gabona alapanyag megtermeltetése, valamint a fehérjenövények, premix és vitamin beszerzése. Az üzletág a szemes alapanyagok termeltetését, felvásárlását, tárolását három termelési körzetben biztosítja: Nyírkércs, Balsa, Nyírmada. A takarmány alapanyag termeltetését közel 5500 hektáron végezzük. A szemes alapanyag tároló kapacitásunk több mint 52 ezer tonna.

A keverő üzemeknek a szemes alapanyagon kívül ipari jellegű és egyéb anyagokra is szüksége van, ezért az alapanyag gazdálkodás nem merül ki a szemes alapanyagok felvásárlásával, tárolásával, állag megóvásával, hanem ehhez társul a mennyiségben kevesebb, de fajlagos értékben magasabb ipari alapanyagok (szója, napraforgó, lucerna, vitamin, ásványi anyagok stb.) folyamatos beszerzése.

Mind az alapanyag termeltetésnél, mind a beszerzés esetében kiemelt fontossággal bír az alapanyag minősége és nyomon követhetősége. Nem feledjük, hogy a takarmányt később emberi fogyasztásra kerülő állatokkal etetik majd meg. Ezért rendszerünkbe nem kerülhet be semmilyen génmanipulált termelésből származó alapanyag. Ezt a törekvésünket támogatja szigorú labor hátterünk, valamint monitoring rendszerünk.

Vissza

 

 

Takarmánygyártás

Három takarmánykeverő üzemünkben közel 100 ezer tonna takarmányt gyártunk, melynek 85%-át saját tenyész- és vágóállatainkkal etetünk meg, a fennmaradó 15%-ot pedig márkaboltjainkon keresztül értékesítjük. A Kelet–Magyarországi térségben több mint 300 márkaboltunk található, melyekben zsákos kiszerelésű takarmányt, valamint napos és előnevelt baromfit értékesítünk.

Valamennyi állatfaj és fajta részére speciális, magas beltartalmú tápokat fejlesztettünk ki , így a tyúkfélék takarmányain kívül más gazdasági állatok (pl.: sertés, nyúl, kérődzők, kacsa, liba, pulyka stb.) számára is forgalmazunk takarmányokat.

Baromfi takarmányainkat a többi gazdasági állat takarmánygyártásától elkülönítve, Balsán és Nyírmadán lévő speciális takarmánykeverő üzemeinkben állítjuk elő. A gyártás során a levegőt mikro szűrővel tisztítjuk valamint a takarmányt magas hőfokon higienizáljuk az erre célra speciálisan kifejlesztett berendezéssel, biztosítva ezzel a takarmány Salmonella és korokozóktól való mentességét.

A baromfi takarmányainkat az integrációban megtermelt, szigorúan és folyamatosan ellenőrzött alapanyagokból állítjuk elő. A takarmány hozamfokozótól és antibiotikumtól, valamint génmanipulált alapanyagoktól garantáltan mentes. Környezetünkkel szemben felelősséget érzünk, ezért igazoltan nem használunk esőerdőtől elvett területen termelt szóját.

Vissza

 

Szülőpár tartás

A tenyésztési üzletág tevékenysége a szülőpárnevelés és tartás. Legfontosabb feladata, a jó keltethetőségű tenyésztojás előállítása. A keltető tojás minősége alapvetően határozza meg a napos csibe minőségét, ami lényegesen befolyásolja az integráció hatékonyságát és biztonságát.

A megtermelt tenyésztojások, a Master Good cégcsoport keltetőibe kerülnek a baromfitelepekről. A szállítást zárt speciális gépjárművekkel végezzük. Az ágazat több mint 43ezer m2 szülőpár előnevelő és tojó teleppel rendelkezik. Telepeinken éves szinten 225 ezer darabb szülőpár tyúkot tartunk termelésben.

Alapvetően két típusú szülőpárral dolgozunk: hús típusú brojler, valamint színes fajtacsoportú szülőpárokkal
A Master Good cégcsoport a színes fajtacsoporton belül több fajtának a tenyésztőszervezete. Ezek A fajták változatos színeivel közkedveltek a háztáji tartásban. A Tanyasi csirke programunkhoz használt színes baromfik szintén saját telepeinkről származnak.

A nevelés során különös hangsúlyt kapnak az állatjóléti intézkedések, így az összes szülőpártelepünkön a madaraknál mélyalmos tartást alkalmazunk. A madarak hozamfokozás céljából nem kapnak semmilyen antibiotikumot, immunrendszerüket inkább gyógynövényes készítményekkel erősítjük, takarmányuk nem tartalmaz génmanipulált alapanyagot.

Vissza

 

Keltetés

A. Master Good cégcsoport keltetési tevékenysége a cég megalakulásától kezdve jelentős szerepet tölt be az integrációs törekvéseinkben.

A piac folyamatos növekedéséhez alkalmazkodva, valamint figyelembe véve a szabadtartású program szigorú előírásait (szabadtartású fajtákat külön kell keltetni a hústípusú csibéktől), új keltető üzem építését határoztuk el, amely 2002. februárjától Magyarország egyik legkorszerűbb üzemeként kezdte meg a napos csibék keltetését. A keltetőgépek teljesen automatizáltak és számítógép-vezéreltek, így lehetőségünk van a keltetés során felmerülő összes adat és információ évekre visszamenőleg történő nyomon követésére. Szigorú monitoring rendszerünk és saját laborvizsgálataink lehetővé teszik a keltetési folyamatokat ellenőrzését. A keltetési tevékenységet az állatvédelmi törvény szigorú betartása mellett végezzük. A keltetési során lehetőségünk van a legkorszerűbb vakcinázási módszerek alkalmazására (baromfi pestis, bronchitis, gumborói megbetegedés és a Marek-féle megbetegedésekkel ellen).

Jelenleg a napos baromfi keltetése két keltető üzemben történik
Éves szinten a cégcsoport közel 25 millió db naposcsibét keltet ki illetve forgalmaz.

Vissza

 

 

Broiler nevelés

A Master Good cégcsoport integrációs törekvései közé tartozik, hogy létrehoztuk Magyarország legnagyobb egy tulajdonban lévő brojler csirke nevelő kapacitását (a cégcsoport több mint 100ezer m2 nevelő kapacitással rendelkezik). Ez több szempontból is fontos lehet mind üzleti partnereink, mind fogyasztóink számára. Saját nevelőtelepeinken Magyarországon kiemelkedő minőségpolitikát folytatunk. Ennek következménye az állandó magas minőség, valamint a szezontól független garantált mennyiségi ellátottság.

Az ágazatban felnevelt madarak 18db/m2 sűrűséggel kerülnek letelepítésre. A nevelés során különös hangsúlyt kapnak az állatjóléti intézkedések. A madarak hozamfokozás céljából nem kapnak semmilyen antibiotikumot, immunrendszerüket inkább gyógynövényes készítményekkel erősítjük. A kapacitás növelésével párhuzamosan a telepek automatizáltságát és technológiai felszereltségének továbbfejlesztését is célul tűzte ki az ágazat.

Vissza

 

 

 


Feldolgozás - a kisvárdai feldolgozó üzem

A kisvárdai feldolgozó üzem 30 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt 30 évben több tulajdonosa is volt. Cégünk 2004 áprilisában vásárolta meg az üzemet, majd 2005 évben 1 milliárd forintos fejlesztéssel rekonstrukciót hajtott végre a kisvárdai feldolgozó üzemen.

Az üzem mindig is híres volt a belőle kikerülő áruk jó minőségéről. Ezt a hagyományt eddig is és ezután is folytatni kívánjuk, ezért évről évre további jelentős beruházásokat, fejlesztéseket végzünk üzemünkben.

Vissza

Tovább feldolgozás

Továbbfeldolgozó

A Master Good cégcsoport 2003 nyarán a cég tevékenységi körének bővítését határozta el. Ezért egy zöldmezős beruházás keretében megépülő továbbfeldolgozó üzem építésébe kezdtünk Petneházán. 2004 februárjában a petneházi üzemben megindult termelés. Üzemünkben elsősorban előkészített húsgyártás, valamint kényelmi ételek készítése folyik.

A cég itt gyártja belföldi piacra szánt pácolt, marinádozott, valamint export piacra szánt kényelmi ételeit. Az üzem megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek és rendelkezik Európa valamennyi jelentős minőségirányítási rendszer megfelelőségével.

 

Vissza